Книги, що нас змінюють. Bookcrossing


Опубликовано 05 Июль 2017 в 10:11

Блог Дети в городе Днепр >  Разное >  Книги, що нас змінюють. Bookcrossing


Книги, що нас змінюють. Bookcrossing

8 липня на Катеринославському бульварі в Дніпрі відбудеться акція всесвітнього руху bookcrossing, яка не тільки надасть можливість жителям та гостям міста обмінятися книжками, а і допоможе кожному згадати, яку роль зіграла література в його або її житті.

Традиційний формат акції «вільного обміну», що модерують волонтери, пожвавиться додатковою обставиною: цього разу заохочується обмін улюбленими та значущими для учасників книжками.

Тема заходу «Книги, що нас змінюють» полемізує із стереотипом, згідно з яким, навіть запеклі книголюби готові ділитися із випадковими колегами по захопленню лише тою літературою, яку вважають не вартою домашньої бібліотеки або нецікавою. Акція є соціальним експериментом, покликаним продемонструвати потенціал буккросингів у обміні цінним літературним досвідом. .

Як і минулого разу, організатори акції не обмежують учасників у виборі літератури для обмінів, а лише радять їм підійти по по​​​​​​шуку книги відповідно до теми акції. Під час заходу учасники отримають стікери акції та шанс написати лист до читача, а також поділитися цитатою з улюбленого твору.  

Акція «Книги, що нас змінюють. Bookcrossing» проходитиме із 11:00 до 17:00. Нагадуємо, що команда акції гарантована подбає про принесену під час події літературу, а книжки, що залишаться наприкінці неї, візьмуть участь у серпневому буккросингу.

 

Результати минулих акцій. Обміни книжками біля об’єкту Читальна арка розпочалися в Дніпрі наприкінці 2015 року, а із 2016 року тут проводяться модеровані волонтерами «живі» акції. Цього року їх проведено дві, а загальна кількість людей, що відвідала захід, перевищила півтори сотні. Із травня 2017 року в мережі facebook з’явилася спільнота Bookcrossing у Читальній арці, присвячена обмінам книжками в Дніпрі, акції ж стали регулярними та тематичними. Запропонувати тему наступної акції ви можете за посиланням.

Подія на facebook

Реєстрація учасників за посиланням

Акція проходить за підтримки Влади Брусіловської. Координатори – Марія Ложка, Дарія Орлянська, Ольга Демиденко.

З питань партнерства чи участі в акції звертайтеся за номером +38 050 5144727 (Марія). 

 





Подпишись на еженедельную программку от "Дети в городе"


Поиск