Bookcrossing. Класика


Опубликовано 08 Август 2017 в 14:08

Блог Дети в городе Днепр >  Разное >  Bookcrossing. Класика


Bookcrossing. Класика

Другої суботи серпня на Катеринославському бульварі пройде четверта у 2017 році акція обміну книжками та читацьким досвідом. Подія проходитиме на підтримку всесвітнього руху «звільнення» книжок bookcrossing, який відзначив цієї весни 16-річчя. На сьогодні до руху приєдналося півтора мільйони людей, а загальний обіг книг становить 13 мільйонів – в тому числі, близько чотирьох сотень творів, обмін яких відбувся із 2015 року біля об’єкту Читальна арка.

Найближча акція обміну книжками в Дніпрі присвячена класичній літературі. Тобто літературі зразковій для обраної епохи (не плутати із літературою класицизму). Організатори заохочують не дозволяти гідним творам припадати пилом в домашній бібліотеці, натомість ділитися ними та розвивати ерудицію, читаючи перевірених часом авторів із бібліотеки інших книголюбів.

«Класичну» тему було обрано з багатьох запропонованих учасниками під час липневого опитування (нове опитування тут). Відтак, 12 серпня ви зможете передати волонтерам або особисто наступному читачу прочитану книгу та обрати із принесених шедеврів дещо нове.

Зверніть увагу, що організатори не обмежують учасників у виборі книг для обміну – як і раніше, ви можете принести будь-яку книгу! На згадку про участь в акції ви отримаєте колекційний стікер.

Перебігом bookcrossing керують волонтери. Акція передбачає спілкування між книголюбами та підготовку книжки для передачі наступному читачу (за бажанням, учасники заповнюють лист-анкету новому власнику книги). Волонтери гарантують, що кожна книга знайде читача – залишена після акції література зберігається до наступного книжкового заходу, про який буде повідомлено на сторінці Bookcrossing біля Читальної арки. Всі книги оздоблюються стікерами «Не для продажу». Участь в акції безкоштовна.

Про об’єкт Читальна арка. Скульптура, що являє собою шафу та лави для читання, споруджена на Катеринославському бульварі у грудні 2015 року. Об’єкт позначає зону обміну книжками в Дніпрі. Автори проекту – Валерій та Катерина Кузнєцови. Меценат проекту – Влада Брусіловська.

Коли: 12 серпня, з 11:00 до 17:00

Де: об’єкт Читальна арка на Катеринославському бульварі






Подпишись на еженедельную программку от "Дети в городе"


Поиск