Bookcrossing. Дитяча книга


Опубликовано 18 Сентябрь 2017 в 11:35

Блог Дети в городе Днепр >  Разное >  Bookcrossing. Дитяча книга


Bookcrossing. Дитяча книга

Остання в сезоні акція обміну книжками та читацьким досвідом відбудеться в Дніпрі 23 вересня. Як і раніше, місцем її проведення став об’єкт Читальна арка на Катеринославському бульварі.

Подія є частиною всесвітнього руху bookcrossing, започаткованого у 2001 році. Цього року командою проекту було проведено 4 заходи, три з яких були тематичними. Тема вересневого буккросингу – дитяча книга. До участі у ньому запрошуються батьки та діти, а також підлітки та дорослі, які готові поділитися творами, що допомагали їм дорослішати.

Дитяча спрямованість заходу де є випадковою. За результатами щомісячного опитування відвідувачів та симпатиків акції, для одного із трьох респондентів дитяча книга є предметом, яким хочеться поділитися. У правомірності тези переконалися і волонтери акції: з 2016 року жодний обмін не обійшовся без книг про Гаррі Поттера, а благодійники закуповують для фонду Читальної арки саме українську дитячу книгу. Втім, тематика акції – лише побажання до учасників. Будь-яка книга на буккросингу є бажаною: як показує досвід, навіть екзотичні видання знаходять вдячних читачів.

Під час акції учасникам буде надана лист-анкета до майбутнього читача. З її допомогою кожен зможе поділитися враженнями про принесений твір, розказати про свої читацькі вподобання та залишити контактні дані. На згадку про участь в заході відвідувачі отримають колекційні стікери.

За перебігом акції Bookcrossing. Дитяча книга пильнують волонтери. Зокрема вони гарантують безпеку книги – твори оздоблюються стікерами «Не для продажу», залишене після акції зберігається до наступного заходу, про який буде повідомлено на сторінці Bookcrossing біля Читальної арки.

Участь в акції безкоштовна.

Захід триватиме 23 вересня з 11:00 до 17:00.

Про об’єкт Читальна арка. Скульптура у вигляді шафи для книг та лави для читання споруджена на Катеринославському бульварі у грудні 2015 року. Об’єкт позначає міжнародну зону обміну книжками в Дніпрі. Автори проекту – Валерій та Катерина Кузнєцови. Меценат проекту – Влада Брусіловська.






Подпишись на еженедельную программку от "Дети в городе"


Поиск